Een zee van verhalen

Hier volgen enkele verhalen van jongens of meisjes zoals jij...

Bram, 8 jaar
Toen ik enkele weken geleden thuis kwam van school, voelde ik heel veel tocht binnen in huis. Mijn mama deed het licht aan en we zagen onmiddellijk dat het schuifraam open stond en het ganse huis overhoop lag. Dieven hadden ingebroken.

Marie, 11 jaar
Wij gaan elke woensdag zwemmen met de klas. Vorige maand werd onze schoolbus aangereden door een vrachtwagen. Iedereen werd daarbij hevig door elkaar geschud. Twee van mijn vriendinnen raakten lichtgewond.

Sofie, 12 jara
Mijn zus en ik waren eens aan het chatten op het internet met een vriend van op MSN. Plots stuurde hij foto’s naar ons door van naakte vrouwen en kinderen.

Tim, 7 jaar
Mijn papa is dood, hij wou niet meer leven en heeft zelfdoding gepleegd. Hij is onder een voorbijrijdende trein gesprongen.

Jan, 11 jaar
Vorige maand stond ik aan te schuiven aan de kassa in de supermarkt. Plots kwamen er mannen met pistolen binnen en schreeuwden dat ze zoveel mogelijk geld nodig hadden.

Laura, 10 jaar
Mijn mama en papa maken heel veel ruzie. Enkele weken geleden was het zo erg dat mijn papa mijn mama van de trap heeft geduwd.

Stefanie, 12 jaar
Mijn scoutsleider heeft in het kleedhokje van het zwembad dingen gedaan die ik helemaal niet leuk vond. Ik moest me uitkleden van hem. Hij raakte me aan en dat wou ik niet.

Maxine, 9 jaar
Mijn broer is doodgereden door een dronken chauffeur.

Nog andere voorbeelden van schokkende gebeurtenissen zijn: diefstal, overval, geweld, opzettelijke slagen, moord, misbruik…

Heb jij ook zoiets meegemaakt? Dan is deze site zeker iets voor jou!